Нов скандал във ВВС, пилотите от Граф Игнатиево отказват да летят

0
Нов скандал

Нов скандал избухна във военно въздушните сили, летците от авиобаза „Граф Игнатиево” са отказали да летят тази сутрин, съобщи bTV.

Всички пилоти са обявили, че се чувстват несигурни да летят на своите МиГ-29 и така планираните тренировъчни полети са пропаднали.

От Министерството на отбраната са потвърдили, че са спрели полети в знак на несъгласие със състоянието на ВВС. Бойното дежурство по защита на въздушното пространство на България продължава да се носи.

По думите на зам.-министъра на отбраната ген. Атанас Запрянов, „проявената неувереност е свързана с недостатъчна натренираност поради налетени недостатъчно часове“. По думите му представители на МО ще проведат среща с летците.

Във връзка с поредния скандал, свързан с поддръжката на МиГ-29 – според медийни публикации оставените от Русия двигатели са без нужните документи, Запрянов подчерта, че въпросът с двигателите се решава (част от тях са ремонтирани и са дошли с копия на оригиналните си документи) и след монтажа им ще имаме още 3 боеспособни изтребителя, и общият им брой ще стане десет.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили