Кампания „Граждански контрол“ започна в Силистра

0
Кампания „Граждански контрол“

Кампания „Граждански контрол“, посветена на правото на информация, на изразяване на мнение и на протест започна в Деня на народните будители в Силистра.

В обедните часове на 1 ноември организаторите раздадоха на силистренци карти, които легитимират правото им да знаят и питат, да изразяват мнение и да протестират. Право дадено им от Конституцията.

„Ако не действа институционалният контрол, както се случва напоследък, може да влезе гражданският контрол в действие като последна инстанция“, каза Димитър Пецов, един от организаторите. Себе си той приема за съвременен будител. А кампанията – като своя мисия. Пробужданията сред обществото според него са спорадични и недостатъчни да променят нещата.

„В последните години знаем какъв проблем има с институциите – няма добра комуникация с гражданите. Това е наше право – да бъдем добре информирани за нашите права, не само за нашите задължения  и отговорности“, отбеляза Надежда Каравасилева.

Вече година Димитър Пецов упражнява правото си да знае. Спечели дело срещу Общината заради отказан достъп до информация и бе отличен от Програмата за достъп до информация заради активността си.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили