Летни температури през Светлата седмица
Предимно слънчево, с преобладаващи летни температури, ще бъде времето през Светлата седмица, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.
Днес ще...
Започва Светлата седмица, венчавки не се правят
На втория ден след Възкресение Христово според православната традиция започва Светлата седмица. Седмицата се нарича Светла, защото възкресението на Христос донася просветление за всички....
Светли понеделник е, време за ново начало
Християните по света отбелязват днес Светли понеделник – втория ден на Великден.
От този ден започва Светлата седмица, в която славим Възкресението на Исус, което...
Повече от 1500 русенци празнуват имен ден на Великден
За повече от 1500 русенци Великден е двоен празник, тъй като празнуват имен ден на най-светлия християнски празник -Възкресение Христово.
На този ден празнуват кръстените...
Русенски полицай в Дубай: Главен инспектор Петър Ванев за бъдещето на...
Опитът от международното обучение ще помогне за модернизиране на работата в България, вярва той.
София/Русе – Български полицай се завръща от Дубай с безценен опит...
Пасхално послание на митрополит Наум- призив за обновен живот
Русенският митрополит Наум отправи своето традиционно пасхално послание по случай Възкресение Христово. В словото си той призова вярващите към духовно обновление, лична отговорност и...
Христос Воскресе! Честит празник!
Днес отбелязваме най-светлия празник, Възкресението на Божия син – Исус Христос.
„Христос Воскресе“ – „Воистина Воскресе“. Това са поздравът и отговорът между всички хора днес...
Благодатният огън слезе на Земята
Благодатният огън слезе на Велика събота в храма „Възкресение Христово“ в Ерусалим Чудото се случи в 14,35 ч. днес в мраморния параклис на Божи...
На Велика събота духът на Христос е в Ада
Положен вече в гроба, духът на Исус е в ада, за да разкъса оковите му и да отвори отново райските двери. Това ще се...
Знаете ли че? – Румънци донесли първата рецепта за козунак у...
Според излизалото от началото на ХХ век списание „Икономика и домакинство” рецептата за приготвяне на кодунак у нас е донесена от румънски търговци в...
Практична рецепта за Великден: Мързелив козунак с много конци
По традиция на Велика събота се пекат козунаците. В днешно време преобладаваща част от хората предпочитат продукцията на хлебопекарните. Не са малко обаче и...
Съветите на баба: Как да разпознаем хубавия козунак
Хубавият козунак има специфична златисто-кафява на цвят коричка. Тя обикновено е богато поръсена със захар, която се карамелизира по време на изпичането на изделието.
Освен...

























