Запален ТИР затруднява движението по пътя Русе – Бяла, въведен е обходен маршрут

0
Снимка: Архив

Временно е ограничено движението при км 45 по път  I-5 Русе – Бяла, в област Русе,   при км 45+700 ​поради аварирал тежкотоварен автомобил, съобщават от Агенция „Пътна инфраструтура“. По първоначална информация ТИР-ът се е запалил, в момента текат гасителни действия.

По инфорвация от АД МВР в Русе сигнал за инцидента е подаден в 14:05 часа днес. Камионът е с румънска регистрация и е бил натоварен с кайсии. Веднага на място са изпратени екипи на противопожарната служба, на полицията и на Спешна помощ. Шофьорът на камиона не е пострадал.

Трафикът се осъществява по следния обходен маршрут: гара Бяла – Ценово – Обретеник.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, припомнят от агенцията.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук