Site icon TVN.BG

Австрийска компания ще гради завод в Русе, разкрива 100 работни места

Австрийската компания GG Group (Gebauer & Griller) ще изгражда завод за производство и сглобяване на автомобилни компоненти за електрически превозни средства в Русе.

Инвестицията в размер на 60 млн. лв. беше обявена на среща в Министерството на икономиката и индустрията. Тя бе председателствана от министър Богдан Богданов, а на нея присъстваха зам.-кметът на Община Русе Златомира Стефанова, изпълнителният директор на компанията Арно Хаселхорст и вицепрезидентът Матиас Хорнеман.

Компанията планира да разкрие около 100 работни места, като се предвижда до края на 2023 г. да бъде изградено съоръжение с площ от 13 000 кв. м в Източна промишлена зона.

По време на разговорите бяха обсъдени ключовите моменти от бъдещия бизнес ангажимент, като беше отчетена инфраструктурната свързаност по суша и вода на региона, както и възможностите за карго полети, които ще предлага в най-скоро време Летища Русе.

По думите на изпълнителния директор Арно Хаселхорст GG Group ще инвестира в България, за да се отговори на непосредствената нужда на клиентите на компанията от допълнителен производствен капацитет в икономически привлекателен и политически стабилен регион. Според него Русе се отличава с благоприятното си географско местоположение в непосредствена близост до румънската граница, добри показатели на демографските условия и потенциал за бъдещи разширения.

При стартирането на дейността си новият завод ще има ясен продуктов фокус върху високоволтови кабели за е-мобилност за реномирани европейски производители на автомобили, като не е изключено в по-нататъшното си развитие компанията да се разшири и в други сегменти.

Exit mobile version