Турция е на първо място по консумация на хляб с близо 200 кг на човек годишно, следвана от България и Украйна, съобщава турският новинарски сайт „Йенигюн“, позовавайки се на статистически данни.
Според нова класация на „Уърлд ъв статистикс“ в Турция средногодишно човек изяжда по 199,6 кг хляб, в България – 131,1 кг, а в Украйна – 88 кг.
Четвъртото място държи Гърция – със 70 кг хляб на глава от населението на година, Германия е пета – с 57 кг, а Русия е на шесто място – с 54 кг годишно на човек.
Швейцарците изяждат по 48 кг хляб на година всеки, в Саудитска Арабия количеството е 39 кг, в Япония – 28,3 кг, а в Южна Африка – 25,8 кг, показват цитираните статистически данни, предава БТА.