Без маси и чадъри по главната улица и площадите на Русе

0

Заведенията в Русе, разположени по главната улица „Александровска“ вече ще могат да разполагат маси за сервиране и чадъри единствено пред фасадата на търговския обект.

Това решиха общинските съветници, приемайки изменения в Наредба №7. Ограничението ще важи и за площадните пространства. Преместваемите обекти ще могат да се разполагат върху тротоари само ако се осигури минимална работна свободна ширина за преминаване на пешеходци от 1,5 м., а в обособените зони преместваемите обекти ще се монтират по начин, не нарушаващ изпълнените трайни декоративни настилки.

С измененията в Наредбата се предвижда и унифициран дизайн на преместваемите обект. По думите на главния архитект на общината Иван Ениманев вече е започната процедура за изработване на унифицирани модели на павилиони в зони, спирки, сергии и цветни пазари, които през следващата година ще има готов дизайн на всички тези елементи от градската страна. Благодарение на тях центърът на Русе може да придобие стилистичен образ, който да бъде синхронизиран, смята Ениманев.

зарядни станции за електромобили