Борисов: Всеки ден има добри новини за Русе, смених Стоилов за „освежаване на партията“

0
Всеки ден има добри новини за Русе

Всеки ден има добри новини за Русе. Така премиерът Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос, с какво ще зарадва жителите на крайдунавския град при днешното си посещение.

Вижте, новият кей в Русе ще стане най-красивото място в града. След малко отиваме в училище „Христо Ботев“, които след ремонта стана може би най-хубавото училище в страната“. Доволен съм от вида на град Русе. Доволен съм от работата на Пламен Стоилов, аргументира се премиерът.

На последвалия въпрос защо, в такъв случай не го подкрепи за евентуален трети мандат, премиерът отговори, че това е било продиктувано от желанието му да „освежи партията“.

„Никой от нас не е женен за поста си. Аз лично два пъти съм си ходил. Ние имаме кауза и се надявам че Стоилов ще стои до мен“, каза Борисов.

Премиерът не даде конкретен отговор на въпроса, кога реално ще започне изграждането на магистралата от Русе до Велико Търново.

Ще пуснем „Хемус“ до Боаза, до пресичането с пътя Русе – Велико Търново. Търговище – Шумен се строи много усилено. Ако всяко правителство беше правено по една магистрала, сега нямаше да ме питате. Ние правим 7 наведнъж. В същото време всеки ден се иска“, коментира Борисов. Що се отнася до изграждането на втори мост над Дунав край Русе, премиерът каза, че не е оптимист за това, въпреки че, по думите му, „румънците го искат“.

Той потвърди изявлението на министър Караниколов, че ако „Дунарит“ бъде обявен за продан от собствениците си, държавата ще изкупи предприятието.

„Ако се стигне до публичен търг за „Дунарит“, със сигурност държавата ще го изкупи. Гарантирам, го на 100 %. Толкова ми омръзнаха аферите около този важен, стратегически и работещ завод, че и отгоре ще дадем на търга и ще си го купим. Ще бъде на 100 % само държавен. Това мога да гарантирам. Докато съм някакъв и имам някаква власт, това ще стане“, категоричен бе Борисов.