Джипитата вече могат да издават електронни направления

0
Pixabay

Общопрактикуващите лекари вече могат да издават електронни направления за всички дейности, съобщиха от „Информационно обслужване“. Специалисти на фирмата са внедрили в системата на здравната каса всички на 900 кода за различните изследвания. Модулът за издаване на електронни направления работи с пълната си функционалност. Досега електронни направления се издаваха единствено за изследвания, свързани с COVID-19.

„С интегрирането на всички кодове за медико-диагностични дейности в системата направихме поредната успешна крачка в изграждането на електронното здравеопазване в България“, каза изпълнителният директор на „Информационно обслужване“ Ивайло Филипов. По думите му е-направленията спестяват много време и разходи на пациентите, лекарите и лабораториите и повишават значително качеството на медицинските услуги.

От пускането в експлоатация на модула за е-направление в началото на декември 2020 г. досега са издадени общо над 380 000 електронни документа. Общопрактикуващите лекари, които работят със системата, са близо 3 600, а най-много са издадените направления  в София, Пловдив, Бургас и Варна. Общо 302 000 пациенти са получили своите направления по електронен път.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили