Зимна гозба с четири вида сушени зеленчуци бе хит на фестивала „Тръстенишка есен“, на който бяха представени десетки местни продукти. Събитието се организира от местното кметство, Клуба на пенсионира и инвалида и Народно читалище „Христо Ботев-1925“.
На фестивала можеха да се дегустират десетки продукти – от плодове и зеленчуци през мед и тестени изделия до сирене и кашкавал. Специалната изненада бе юнашкия тиган на Ангел Ангелов от Националния тръст за съхранение на културно-историческото наследство в България. В огромния съд той забърка близо 700 порции от специално зимно ястие, включващо боб, леща, четири вида сушени зеленчуци, свинско месо и булгур от лимец. Подобно ястие, но постно, е типично за монасите в Атон.
„Нека ценим и подкрепяме местните производители и нека избираме родното, защото с всеки такъв избор ние даваме шанс на деца си да познават истинския вкус на нашите храни“, каза в приветствието си към присъстващите областният управител Драгомир Драганов, който бе сред гостите на фестивала.