И надпреварата в Монца – без публика

0

Организаторите на Гран При на Италия във Формула 1 официално потвърдиха, че трибуните на пистата „Монца“ ще останат празни през тази година. Причина за това е пандемията от коронавирус и забраната на властите в областта Ломбардия за масови събирания до края на септември.

С обявяването на Гран При на Италия за „закрито“, стана ясно, че фенове няма да бъдат допуснати до нито едно от първите осем състезания през силно засегнатия от коронавирус пандемията сезон 2020. По този начин най-ранната възможност за присъствие на фенове става Гран При на Тоскана на „Муджело“, което ще се проведе само седмица след надпреварата на „Монца“. В областта Тоскана обаче, няма толкова строги мерки и би било възможно приемането на фенове. Ако и това не стане, то Гран При на Русия на 27 септември е почти сигурно, че ще бъде първото състезание през 2020, което ще приеме фенове, тъй като неговите организатори подновиха продажбата на билети преди три седмици.

Освен тях, организаторите на завръщащото се Гран При на Португалия на 25 октомври, също изразиха своите надежди да приемат десетки хиляди фенове на пистата „Портимао“.