ИТН кани на консултации всички без ГЕРБ и ДПС

0
Тошко Йорданов, Снимка: БГНЕС

„Има такъв народ“ (ИТН) ще покани на консултации за съставяне на кабинет всички парламентарни партии без ГЕРБ и ДПС. Това става ясно от писмо председателя на парламентарната група Тошко Йорданов до медиите.

Към момента от партията на Слави Трифонов не са обявили имената на номинираните за министри. Бе съобщена само кандидатурата на премиера – депутатът Пламен Николов.

На консултации ще бъдат поканени БСП, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Последните две партии декларираха, че са готови да подкрепят бъдещ кабинет на ИТН, но настояват за политическо споразумение около приоритети. От партията на Трифонов отказват да се подпишат под такъв документ. В неделя в интервю пред Йорданов шоуменът заяви, че от „Демократична България“ искали постове. В отговор съпредседателят на формацията Христо Иванов заяви, че това е лъжа.

„Всичко трябва да е открито и пред очите на обществеността“, твърди в писмото си Йорданов.

Досега ИТН водеха с другите партии разговори на експертно ниво, но без да им съобщават имена. Дори номинацията за премиер бе сменена в последния момент. Според Николай Хаджигенов от ИБГНИ хората на Трифонов са ги питали дали биха подкрепили кандидатурата на адвокат Петър Илиев и след отказ са предложили Николов.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили