Site icon TVN.BG

Измамничка, „разваляла“ магии, застава пред Темида

Районната прокуратура в Разград предаде на съд жена, заблуждавала в способности да разваля магии, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

По този начин 29-годишната разградчанка набавила за себе си над 7700 лева чрез измама

В началото на 2020 г. тя решила, че може да си докарва лесни доходи като се възползва от тежките съдби на хората и се ориентирала към „разваляне“ на „черни магии“ и „проклятия“. Създала образ пред хората, че притежава паранормални способности и под псевдоним публикувала във вестник обяви. В тях тя твърдяла, че била научно призната „пророчица гадателка“, която можела да помага на хора в труден етап от живота им.

Обявите създавали впечатление, че „услугите“ ще бъдат безплатни, но когато хора, изпаднали в безизходица, започнали да се свързват с младата жена, тя влизала в роля и ги убеждавала, че имат направена магия или проклятие. За да бъдат развалени, потърпевшите е трябвало да плащат. Първоначално посочвала по-ниски суми – около 300 – 400 лева, а след това в зависимост от социалния статус и възможностите на всяка от жертвите, тези суми се увеличавали и се случвало да превишат 1000 лева, посочват от прокуратурата.

Оттам добавят, че така за периода от декември 2020 година до 13 юни 2022 г. успяла да въведе в заблуждение 12 души от различни краища на страната. Общият размер на нанесената материална вреда е 7710 лева.

Предстои делото срещу обвиняемата да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Разград. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до шест години

Exit mobile version