Измамничка, „разваляла“ магии, застава пред Темида

0

Районната прокуратура в Разград предаде на съд жена, заблуждавала в способности да разваля магии, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

По този начин 29-годишната разградчанка набавила за себе си над 7700 лева чрез измама

В началото на 2020 г. тя решила, че може да си докарва лесни доходи като се възползва от тежките съдби на хората и се ориентирала към „разваляне“ на „черни магии“ и „проклятия“. Създала образ пред хората, че притежава паранормални способности и под псевдоним публикувала във вестник обяви. В тях тя твърдяла, че била научно призната „пророчица гадателка“, която можела да помага на хора в труден етап от живота им.

Обявите създавали впечатление, че „услугите“ ще бъдат безплатни, но когато хора, изпаднали в безизходица, започнали да се свързват с младата жена, тя влизала в роля и ги убеждавала, че имат направена магия или проклятие. За да бъдат развалени, потърпевшите е трябвало да плащат. Първоначално посочвала по-ниски суми – около 300 – 400 лева, а след това в зависимост от социалния статус и възможностите на всяка от жертвите, тези суми се увеличавали и се случвало да превишат 1000 лева, посочват от прокуратурата.

Оттам добавят, че така за периода от декември 2020 година до 13 юни 2022 г. успяла да въведе в заблуждение 12 души от различни краища на страната. Общият размер на нанесената материална вреда е 7710 лева.

Предстои делото срещу обвиняемата да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Разград. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до шест години

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук