Зимните маратонки са нещо, което трябва да се избира внимателно и не трябват да се правят компромиси. Дамите избират маратонки на принципа дали им отиват или не. Господата от друга страна избират маратонките на принципа на удобството и чак след това се замислят дали им харесват външно.
Хората избират дали да купят нещо или не въз основа на бюджета, с който разполагат. Това се отнася с пълна сила и за придобивките в гардероба. И така, как да изберем зимни маратонки?
Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание са стелките. Те трябва да бъдат меки и топли, за да не измръзнат краката ви. Ако маратонките, които сте си харесали, са с кожени подметки, то най-добре е да се въздържите от покупката им, тъй като ще усещате студа и краката ви ще измръзнат.
Следващото нещо, което трябва да съобразите е дали подметката има грайфер. Зимните маратонки трябва да имат грайфер, за да не се хлъзгат, когато има поледица.
Зимните маратонки трябва да са ви удобни, така че ако при пробата усещате неудобство, то тогава най-добре потърсете друг модел. Хубаво е да взимате един номер по-голям от своя, защото когато обуете дебели чорапи, кракът ви ще „порасне“ и няма да ви е удобно, ако сте с вашия номер.
Важно е да поддържате маратонките си добре, за да са здрави и да ги носите дълго време. Това става с ежедневно почистване, но също така и с боядисване поне веднъж месечно, ако те са от кожа.
Как да разберем дали зимните маратонки са от естествена кожа? Това може да стане много лесно. Поставете ръката си на обувката и ако след няколко минути усетите затопляне, то тогава маратонките наистина са кожени. Изкуствената кожа или така наречената кожа изглежда като естествена, но не се загрява. Тя е по-достъпна като цена, но не е толкова издръжлива.
Както виждате да изберете подходящи зимни маратонки за предстоящия сезон не е чак такава мисия невъзможна. На пазара има голямо разнообразие и предлагане, което е добре и ви дава възможност да направите правилния избор. Отделете си достатъчно време за търсене и не оставяйте покупката за последния момент.
Платена публикация