Карантина попречи на министър Събев да предаде поста на служебния си наследник

0

Транспортният министър Николай Събев не предаде лично поста на новия служебен министър Христо Алексиев. Причината е, че е поставен под карантина положителен Ковид тест на съпругата му. Затова постът бе сдаден от заместника му Владимир Върбанов.

„Най-важният стратегически процес, който започнахме, беше създаването на национална транспортна схема. Много от превозвачите видяха в този факт нарушаване на тесния им бизнес интерес, и правят всичко възможно това да не се случи. Аз вярвам, че изграждането на НТС ще даде тласък на икономиката на България, ще подобри мобилността и транспортната свобода на хората“, написа в профила си във ФБ Събев.

От своя страна Христо Алексиев, който за трети път става министър на транспорта в служебните правителства, назначени от президента Радев отбеляза като свой приоритет намаляването на напрежението в транспортния сектор. Новият екип ще осъществява контрол на прозрачността в подготовката и провеждането на обществените поръчки за големите железопътни проекти, които ще се финансират по Плана за възстановяване и устойчивост. Изпълнението на ангажиментите по концесионните договори на транспортни обекти също е основен приоритет, подчерта Алексиев.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук