Site icon TVN.BG

Патриарх Неофит благослови русенци, пожела успех на кмета в делата за града

Негово Светейшество българският патриарх Неофит се срещна днес с кмета на Русе Пенчо Милков, съобщиха от Българската патриаршия.

Срещата се състоя в сградата на Софийска света митрополия, а в нея участваха Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, Техни Преосвещенства –  Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Светия синод, и Белоградчишкият епископ Поликарп – първи викарий на патриарха, както и Теодор Атанасов – началник на кабинета на българския патриарх, и Ангел Младенов – секретар на Софийската света митрополия.

По време на срещата кметът благодари за възможността да се срещне и получи благословението на Светейшия патриарх, и изтъкна ползотворната съвместна работа, която община Русе осъществява с Русенската света митрополия. Пенчо Милков сподели и за редица проекти, в които общината и обществеността вземат активно участие – в строежа на храмове, благоукрасяването на града, изучаването на предмета „Религия“ в училищата, както и в множество инициативи със съседните общини в Румъния.

От своя страна Светейшият патриарх пожела здраве, сили и още много успех в трудовете на кмета на града, а на русенци предаде своето благословение.

Exit mobile version