Site icon TVN.BG

Кои са победителите в общинското състезание по роботика?

Известни са победителите във второто издание на общинското състезание по роботика. В надпреварата участие взеха над 60 ученици от 3-ти и 4-ти клас на училищата в Община Русе. Събитието е продължение на проведените от университета и ЦПЛР–ЦУТНТ-Русе образователни STEM курсове по роботика с микрокомпютрите micro:bit и роботизираните платформи micro:maqueen. Съдържанието на курсовете е целево разработено от преподаватели от катедра „Телекомуникации“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“ и е адаптирано за знанията и уменията на учениците от 3-ти и 4-ти клас.

По време на състезанието, отборите премериха сили в три категории – „Светлинна щафета“, „Следене на линия“ и „Роботанци“.

На първо място се класира отборът на ЦПЛР-ЦУТНТ-Русе – Отбор 4 клас, на второ място – ЦПЛР-ЦУТНТ-Русе – Отбор 3 клас и СУ „Васил Левски“ –  Отбор 2. Трета позиция заеха ОУ „Любен Каравелов“  – Отбор Robo girls, СУ „Васил Левски“ – Отбор 1 и ОУ „Тома Кърджиев“- гр. Русе.

Второто общинско състезание по роботика за деца се организира по инициатива на Община Русе и се реализира съвместно от преподаватели и служители на русенската алма-матер и на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Център за ученическо техническо и научно творчество (ЦПЛР–ЦУТНТ-Русе). Генерални спонсори на събитието са Община Русе,  Вистеон Електроникс България ЕООД, Тераком ООД и Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Exit mobile version