Site icon TVN.BG

Кралят на попа оставил близо половин милиард борчове?

Това пише в. „Лос Анжелис таймс“, позовавайки се на свидетел по делото за гибелта на Краля на попа, в което роднините съдят застрахователите от АЕГ „Лайф“.
По думите на експерта Уилям Акърман, само плащанията на годишните лихви по дълговете на поп звездата са били 30 млн. долара. Очевидно Краля на попа е харчел повече, отколкото е изкарвал. Дори само имението Невърленд с обслужващия персонал, зоопарка и влакчето за обиколка е било сериозна дупка в хазната на певеца. Лихвите върху задълженията на Джаксън непрекъснато растели през годините – ако в началото на звездната му кариера били около 7%, на финала вече достигнали сериозното число от 16,8% годишно.

През 1993 г. Краля на попа дължал „само“ 30 млн. долара, пет години по-късно – 140 мл. В крайна сметка, Акерман твърди, при смъртта си Джако оставил след себе си задължения между 400 млн. долара и половин милиард.
След 2007 г. вече нямало нито един желаещ да му отпуска нови кредити. Стигнало се дотам, че когато певецът починал, от четири месеца не били обслужвани плащанията на луксозния дом на майка му в Сан Фернандо Вали.

Exit mobile version