Елитните готвачи от пасажерските кораби обучаваха своите бъдещи колеги от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов” в Русе. Уъркшопът, както е модерно да се казва сега, бе в три направления – приготвяне на предястие, основно ястие и десерт. Трите групи от стажанти, разпределени на зони приготвиха и празничната трапеза. Главният готвач на м/к „Русе“ Виолета Михайлова показа как се прави студено предястие с риба и виенски сос, а колегата й Юлиян Алипиев направи прочутото виенско ястие от варено телешко месо с хрянов сос, спанак и картофи, известно под името „Тафелшпиц”. Най-голям интерес за учениците бяха и първите им умения по боравенето със специални ножове за направата на карвинг. Не мина и без традиционната торта „Сахер” на сладкарката от м/к „София“ Анка Господинова.
„Подобен уъркшоп правим за първа година. Това е начин да видим и какъв е интересът на учениците към професията на сладкаря и готвача. Нашата фирма непрекъснато е в контакт с гимназията, както и с тази по речно корабостроене и корабоплаване. По този начин ние попълваме персонала, стремим се да усетим пулса на младите хора”, каза г-жа Катя Стоянова, изпълнителен директор на „Дунав турс” АД.
Голяма част от персонала на фирмата ще отбележи днешния празник в Нюрнберг, Кьолн и Страсбург, където очакват своите пасажери за предколедните базари и новогодишните круизи.