Марешки се чувствал „изнасилен“

0

„Аз ще бъда първият човек, който е осъден за това, че е искал наем за своя вещ и още по-лошото – те казват, че аз съм го заплашил с разрушаване на негово имущество. Всяко имущество, което е върху моя земя, е мое имущество“.

Думите са на лидера на ПП „Воля“  Веселин  Марешки, изречени пред Цветанка Ризова в  предаването „Лице в лице“ на btv.

„Чувствам се изнасилен, както много българи, на които им крадат имотите“, допълни той.

„Излиза, че борецът срещу незаконните постройки в България става жертва и бива осъден за това, че е сезирал контролните органи да разрушат незаконна постройка“, заяви още лидерът на „Воля“.

Марешки получи 4-годишна ефективна присъда по дело за изнудване. Той и Красимира Колева са признати за виновни, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 г. с цел да принудят Асен Миланов да заплаща всеки месец 10 000 лв., го заплашили с разрушаване на стопанисваното от него заведение и със създаване на пречки на търговската дейност.„Няма съмнение, че имотът, върху който незаконно е построена тази постройка, е собственост на наша фирма“, каза в предаването „Лице в лице“ Веселин Марешки.

Според народният представител и зам. председател на НС,  щял да бъде „първият човек, който е осъден за това, че е искал наем за своя вещ и още по-лошото – те казват, че аз съм го заплашил с разрушаване на негово имущество. Всяко имущество, което е върху моя земя, е мое имущество“.

Веселин Марешки донесе и документ от съда, в който е записано, че строежът, който е трябвало да бъде унищожен, е изграден на терен, собственост на „Варна Фарма Холдинг“, която е една от неговите най-големи семейни фирми

Заради присъдата от БСП поискаха оставката му, а той ги нарече изверги. Марешки бе категоричен, че няма да я подаде.

Източник: 19 min.bg

 

 

Етикети
агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили