Ново двайсет: В София няма да се затягат мерките

0
Данчо Пенчев, Снимка: БГНЕС

Часове след като шефът на столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев обяви, че ще се въведе вечерен час за заведенията в София, а фитнес залите и театрите ще работят с намален капацитет, от здравното министерство го опровергаха. Оттам обясниха, че лекарят е допуснал грешка и заявиха, че ще му поискат обяснения.

Нови мерки в София: Вечерен час за заведения, намален капацитет във фитнесите и театрите

„Изнесената от директора на Столичната РЗИ информация, че „София навлиза в червена зона и предстои издаване на заповед за налагане на ограничения“ не отговаря на истината. 14-дневната заболяемост към днешна дата за района на София град е 89/100 000, което съгласно приетия Национален план за справяне с пандемията от SARS-COV-2, не изисква налагането на допълнителни ограничения“, пише в краткото съобщение на министерството.

Как точно се е объркал Пенчев не става ясно. Шефът на РЗИ обаче звучеше убедително във вторник сутринта, обяснявайки, че се очаква министерска заповед за новите ограничения.

Всъщност по закон Пенчев може сам да наложи мерки и не е нужно да иска разрешение от министъра. Трябва само да съгласува действията си с главния здравен инспектор Ангел Кунчев.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили