Прясно изцеденият сок доставя глюкоза, фруктоза и минерални вещества. Ако не е кристално прозрачен, значи съдържа пектин, който успокоява стомаха. Помага не само многото течност, която наводнява пресъхналото тяло, но и плодовата захар, която дава енергия на клетките и храни мозъка.
Витаминният удар, който си осигуряваме с комбинацията портокал, грейпфрут и лимон, тонизира. Органичните киселини, които съдържат цитрусите и други сочни плодове, са разтворител на „метоболитните отпадъци“ на алкохола. Поглъщаме един голям букет от витамини и антиоксиданти. Нектари – праскови, кайсии, боровинки – компенсират загубата на магнезий и калий. За да подсилим ефекта, можем да добавим таблетка вит С или витамин С на прах. Ако сложим в коктейла мед, тя ще повиши кръвната захар, която пада след препиване. За разлика от обикновената захар, фруктозата помага за по-бързото разграждане на алкохола.
И още един съвет – движете се, танцувайте. Физическата активност засилва метаболизма, кръвта и лимфата се движат по-бързо и по-лесно изхвърлят токсините.