Проверките в Евроком:  активно мероприятие или разчистване на сметки от Бареков?

0

Бившият водещ и журналист и бивш евродепутат Николай Бареков е човекът, по чийто  сигнал ДАНС и НАП от два дни проверяват телевизия Евроком и по- специално рекламодателите и доходите на тримата журналисти, чийто предавания в телевизията критикуват управляващите и ГЕРБ. Това са Люба Кулезич, Сашо Диков и Владимир Береану.

ОТ НАП и ДАНС са потвърдили пред mediapool.bg, че са назначили проверки,  по разпореждане на Прокуратурата,  въз основа на сигнал на Николай Бареков.

Според информацията, Прокуратурата е била активирана срещу телевизия Евроком още в края на миналата година от Николай Бареков. Тогава Бареков сигнализирал, че „евентуално става въпрос за пране на пари и неплащане на данъци“.

За сигнала на Бареков до Прокуратурата тогава  алармираха  и от БОЕЦ, според които това не било самоцелно и на прицел била не   работата  и рекламодателите на журналистите, а самата телевизия.

Поводът, заради който Бареков подава сигнала бил   спирането на съвместното му предаване с друг бивш депутат- Димитър Байрактаров- от НФСБ, който пък напусна партията  на Валери Симеонов след скандал през 2017 година.

Сигналът на Бароков отлежава в Прокуратура  близо година и е активиран  през двете служби -ДАНС и НАП преди близо седмица.

Неофициалното твърдение е, че данъчните проверяват дали няма некоректно облагане на  приходите от реклама за тези три предавания,  тъй като 30% от тях директно отивали в джоба на съответния водещ.

Позицията на Евроком по течащата проверка е, че са предоставили цялата документация в срок и не се притесняват от резултата на проверката.

Според информацията на Медиапул, приходите от реклама на „Евроком“ за миналата година са 1 млн. лева.

Тримата журналисти, чийто доходи и предавания са обект на проверката са известни с критичните си позиции спрямо злоупотребите с власт и публични ресурси в страната, е заявил пред „Сега“  управителят на Евроком Петьо Стайков.

От работата на Кулезич, Береану и Диков се интересува и ДАНС.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили