Рокада в Русе: Смениха директора на Областната дирекция на МВР

0

Областната дирекция на МВР в Русе има нов директор. Това е досегашният началник на Първо районно полицейско управление в крайдунавския град Пламен Първанов.

Пламен Първанов е временно преназначен на ръководната длъжност със заповед на министъра на вътрешните работи и вече е старши комисар. Днес той е бил представен официално пред състава на областната дирекция от заместник-министъра на вътрешните работи Кирил Ценкин.

Николай Ненков, който до момента бе временно предназначен на длъжността директор, се връща на предишната си позиция – началник на сектор „Пътна полиция“ – Русе.

Пламен Първанов е роден през 1967 г. в Русе. Завършил е висше образование в Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново през 1989 г. с придобита образователно-квалификационна степен „Магистър“, а през 2018 г. и специалност „Право“ в Русенския университет. Докторант е в „Юридически факултет“ на Русенския университет.

Професионалната си кариера в системата на Министерството на вътрешните работи Първанов започва през януари 2000 г. като разузнавач в сектор „Криминална полиция“ във Второ районно управление в Русе. Последователно е преназначаван на различни длъжности в сектора, а през 2003 г. се премества в група „Престъпления по пътищата“ в дирекцията на МВР в Русе, като същата година ѝ става началник. През юли 2011 година, след спечелен конкурс, поема ръководството на Второ районно управление, а от  2014 г. оглавява сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в русенската полиция. От 2015 г. до момента е началник на Първо районно управление.

За проявен висок професионализъм, инициативност и конкретен принос при изпълнение на служебни задачи Пламен Първанов многократно е награждаван от ръководството на МВР и на областната дирекция на МВР в Русе.

Преминал е през множество курсове за повишаване на професионалната квалификация.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук