Росен Даскалов: Няма да съм кандидат нито за кмет, нито за съветник

0
Няма да съм кандидат нито за кмет

Няма да съм кандидат нито за кмет, нито за общински съветник. Това каза пред журналисти новият общински координатор на ПП ГЕРБ в Русе Росен Даскалов. Той бе представен пред медиите от областния координатор на партията Пламен Нунев, който е и член на Изпълнителната комисия. На срещата присъстваха още членовете на ръководството на партията Бедрос Пехливанян, който е и председател на групата общински съветници и д-р Кирил Панайотов.

Желанието да работи за просперитета на родния си град е основния мотив да влезе в политиката, сподели Росен Даскалов. По думите му, лично Бойко Борисов му се е обадил по телефона и го поканил на разговор в резиденция „Бояна“, където му е гласувал доверие да води структурата в Русе.

„Всеки път, когато се връщам от чужбина в Русе, искам той да изглежда като европейските градове. Ще продължа да бъда честен и социално отговорен гражданин. За мен на първо място е моето име и моят имидж. Искам да оставя нещо добро за моя град и моите деца“, каза още Даскалов. Той допълни, че за да няма спекулации относно конфликт на интереси Росен Даскалов е поискал да бъде прекратен договора за ремонт и поддръжка на автопарка на общината от негова фирма.

Областният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев поясни, че Даскалов е изпълняващ длъжността общински координатор до провеждането на редовните партийни избори в началото на 2020 г.

„Привличането на нови лица в структурите на ГЕРБ е основният мотив за появата на Росен Даскалов на политическата сцена“, каза още Нунев. По думите му, основна причина, която подтикнала Борисов към смяната на Пламен Стоилов била малката разлика – едва 600 гласа, с която ГЕРБ спечели европейските избори.

Целта ни е на местните избори през октомври да повторим резултата от 2015 година – преднина от близо 29 000 гласа, която да ни осигури мнозинство в „местния парламент“ и победа в кметския вот в Русе на първи тур, каза още Нунев.  По думите му, в някои от общините в областта партията ще се коалира с други политически сили от десния спектър. Вече било договорено създаването на предизборна коалиция със СДС в Сливо поле. Кандидатурите за кандидат за кмет на Русе ще станат ясни след номинационото събрание, което ще се проведе на  август.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили