Компанията „Еър Протеин“ възнамерява изкуствено да създаде месо с помощта на въздух, вода и минерали, съобщава Л‘Офишъл.
Разработката ще се основава на изследвания на НАСА от 60-те години. Тя се заключава в производството на храна с помощта на микроби-хидрогенотрофи, които могат да превърнат въглеродния диоксид в храна.
Компанията малко е променила концепцията. Специалистите са използвали способността на микроорганизмите да създават вид брашно от съставните елементи на въздуха. Целият процес отнема няколко часа и донякъде е подобен на производството на бира.
Отбелязва се, че продуктът не може да се нарече пълноценно месо. Специалистите твърдят, че то може да се смесва с други съставки.
Този революционен източник на протеин ще помогне в приготвянето на веганска храна. В момента няма планове за масово производство, пише БГНЕС.