Site icon TVN.BG

Скейт-площадката готова през август, ще е сред най-добрите в страната

Русенската скейт площадка обещава да бъде една от най-добрите в България, информират от община Русе.

Тя е разположена в непосредствена близост до Алпинеума в Парка на младежта в Русе.

Заради особеностите на проекта и сложните цилиндрични и сферични форми, по нея се работи предимно на ръка. Въпреки това от фирмата изпълнител очакват да завършат дейностите през август.

Съоръжението ще включва две основни секции – боул и стрийт (с елементи от градската среда). Полираният бетон предполага добра скорост при каране и изпълнение на по-технични трикове и в същото време не позволява вибрации и вдигане на шум, както металните съоръжения до Дома на културата, които се ползваха доскоро.

Разположението на скейт площадката в парка дава отлични условия за каране дори в горещините, като по изрично настояване на кмета Пенчо Милков проектът и изпълнението не са засегнали нито едно дърво и ще запазят любимата на русенци мечка до Алпинеума.

Въпреки опита си в изграждането на скейт площадки в цялата страна, екипът се сблъсква за първи път с характерната за Русе льосова почва. Строителите споделят, че са имали затруднения през дъждовните дни, когато е трябвало да укрепват обратния насип. Това в известна степен е забавило дейностите, но ги прави по-мотивирани да завършат в срок.

Exit mobile version