Старозагорски неонатолози спасиха бебе, тежащо под 500 грама

0

Момченце, родено преди по-малко от три месеца в Акушеро-гинекологичния комплекс при Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, с тегло 480 грама, беше изписано днес от Клиниката по неонатология.

Детето вече е с тегло от 1,7 кг и е настанено за долечение в Дом „Майка и бебе“, преди да се прибере при своите родители, съобщи завеждащият Клиниката доц. д-р Христо Мумджиев.

Той уточни, че бебето е родено в 23-ата гестационна седмица, което е рядкост за България. „Детето все още не може да се отглежда в домашни условия, но се радваме, че успяхме да помогнем за стабилизирането на неговото състояние“ – добави доц. д-р Мумджиев.

Проявеният професионализъм от екипа на Клиниката по неонатология за пореден път доказа, че лечебното заведение остава водещо в Югоизточна България по диагностиката и лечението на новородените деца.

Старозагорското бебе е сред родените най- малки бебета в света. До момента роденото най- малко бебе в света е тежало 410 грама и е родено в 22  гестационна седмица.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа