Цацаров си върна допуска до държавни тайни

0

Бившият главен прокурор и доскоро шеф на антикорупционната комисия КПКОНПИ Сотир Цацаров си е върнал допуска до класифицирана информация. Той му бе отнет с решение на ДАНС. Цацаров обаче обжалва и Държавната комисия по сигурността на информацията е отменила решението на агенцията. Той съобщи още и че прокуратурата не е открила данни за извършено от него престъпление като например изнасяне на класифицирана информация и е отказала да образува дело.

Отнемането на допуска му до държавни тайни бе знак, че новите управляващи не искат да работят с него. Часове по-рано Цацаров обяви, че подава оставка като шеф на КПКОНПИ. Въпреки това той твърди, че не се е отказал от поста заради липсата на допуск.

След напускането на антикорупционната комисия той се връща в съдебната система като върховен прокурор. На този пост Цацаров щеше да получи нов допуск до държавни тайни така или иначе.

Бившият главен прокурор обяви, че в атаката срещу него стоял вътрешният министър Бойко Рашков. Според Цацаров той е подал сигнал, за да му се отнеме достъпът. Бившият главен прокурор се закани да съди министъра.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили