Site icon TVN.BG

Украински сайт със заплахи срещу български политици, журналисти и общественици

Заплахи срещу български политици, журналисти и общественици са публикувани на украинския сайт „Миротворец“. Авторите на сайта създават публични досиета на лица, които според тях извършват престъпления против „националната сигурност“ на украинската държава.

В списъка с лица има хора, които според сайта са руски шпиони и хора от всякаква националност, които работят срещу Украйна.

Сред публикуваните имена са тези на президента Георги Първанов, заместник-председателя на парламента Кристиан Вигенин, журналиста Велислава Дърева. Авторите на сайта създават публични досиета на лица, които според тях извършват престъпления против „националната сигурност“ на украинската държава. Те са включени в секция под наименованието „Чистилище“.

От украинското посолство у нас посочват, че уебсайтът „Миротворец“ е независим ресурс на инициативата „Център за изследване на признаците за престъпления срещу националната сигурност на Украйна“.

Председателят на Външната комисия към Народното събрание Бойко Борисов заяви, че вече е възложено на външно министерство и службите да уточнят кой стои зад сайта.

Exit mobile version