За най-малките: По-малко, но по-качествена храна

1
Таксата за детската млечна кухня

Това съобщи пред журналисти директорът на детската млечна кухня в Русе, Севдалина Баберкова. По думите й, основната промяна е в премахването на солта и захарта от приготвяните ястия за децата от първата от двете възрастови групи, които обслужва млечната кухня – от 10 месеца до 1 година. Целта е на първо място осигуряване на качество на предлаганата детска храна, с оглед необходимостта от здравословно хранене на децата, предвид данните за нарастващ брой на малчуганите с наднормено тегло, сърдечно-съдови заболявания и белодробни болести.

Осигуряваната от пунктовете храна покрива само 35% от необходимата за децата хранителна дажба за деня. Останалата част е грижа на родителите. Предоставяната на детските ясли храна отговаря на 75 на сто от необходимия дневен прием за малчуганите до 3-годишна възраст, уточни г-жа Баберкова.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Предлагам и гражданите да могат да изпълняват 65% от задълженията си към Държавата и Общината.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук