Заведенията отварят врати в понеделник

0

От понеделник, 12 април, се разрешава посещенията в заведенията за хранене и развлечения при използване на не повече от 50% от капацитета им, ограничено работно време между 6.00 и 23.00 часа.

Това е записано в заповед на здравния министър Костадин Ангелов. Четири дни по-късно, от 16 април, отпадат и ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове.

От същата дата се разрешава и провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м., носене на защитни маски за лице и използване само на седящи места (за концерти, фестивали, театри, циркови представления и други сценични прояви).

Нощните заведения – дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове ще възобновят работа на 29 април като се допуска да използват не повече от 50% от капацитета им..

С пълния текст на Заповед № РД-01-220/08.04.2021 г. можете да се запознаете ТУК.