Коалиция между ГЕРБ и БСП

Коалиция ГЕРБ – БСП най нежелана от българите

Автор:
15 февр. , 2017  

Управленска коалиция между ГЕРБ и БСП след предсрочните парламентарни избори на 26 март е най-нежелана от българите.

Това с малки различия в процента на неодобрение, показват резултатите от проведените сондажи на изборните нагласи на почти всички социологически агенции.

Евентуална коалиция между двете политически сили, които се очаква да получат най-голям брой от гласовете на избирателите, се одобрява от не повече от 3 процента от имащите право на глас българи.

Като най-желана коалиция (между 20 и 25 процента, според различните проучвания) се посочва такава на ГЕРБ и други десни партии. Малко над 15 процента са тези, одобряващи коалиция между БСП и други партии.

Евентуална коалиция между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ се одобрява от един на всеки 10 анкетирани, а между ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля” – от един на девет. Толкова са и анкетираните, одобряващи коалиция между БСП и „Обединени патриоти“

Резултатите на почти всички обявени публично сондажи показват, че освен ГЕРБ и БСП, които изглеждат с почти изравнена електорална подкрепа, с минимална преднина на ГЕРБ, със сигурност в 44-ия парламент ще попаднат още „Обединени патриоти“, ДПС и „Воля“. Най-близко до 4-процентната бариера е Реформаторския блок.

 

 Comments are closed.