Дариха оборудване за над 60 000 лв. на Русенския университет

0

Безвъзмездно дарение от Siemens“ на оборудване за индустриална автоматизация и комуникации за учебни цели на обща пазарна стойност 62 650,00 лв. получи Русенският унимерситет.

Пакетът включва 8 промишлени контролера, 8 операторски панела, комуникационно оборудване за изграждане на Profinet мрежа, един мрежово управляван честотен инвертор и необходимите съвременни софтуерни продукти за работа с новото оборудване. Целта е обновяване и модернизиране на съвместно изградената лаборатория по „Индустриални контролери и комуникации Siemens“

Дарението бе връчен от инж. д-р Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна, която е и председател на Съвета на настоятелите на Русенския университет.

С дарението Русенският университет има ангажимента да подмени компютрите в лабораторията с по-мощни, които да могат да работят с новите софтуерни продукти, както и да внедри оборудването чрез нови професионално изработени макети в учебния процес.

Съвместното дългогодишно сътрудничество със Siemens в сферата на обучението подпомага Русенския университет в развитието на един по-практичен и по-качествен учебен процес, спомага за развитието на по-добре подготвени специалисти и за подобряване на бизнес климата в Русенския регион като цяло, а от там и за повишаване на стандарта на живот, подчертават от висшето училище.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук