1 април – ден на шегата, забавата, закачката, лъжата

0

Мнозина се цупят, ако някой шегобиец ги прати „за зелен хайвер“. На 1 април обаче това не е „грях“, такава е традицията. На този ден на почит са остроумните, досетливите и веселите. Дори в ситуация като днешната – в условията на извънредно положение…

Всеки човек обича да се пошегува, да се посмее или разиграе някого, но един ден в годината с това се занимават абсолютно всички – от детето до възрастния, от студента до сериозния делови човек.

Този ден е Първи април. Не е отбелязан като празник в календара, макар родните политици да имат пълно основание да го обявят за професионален празник. Въпреки това, едва ли някой го забравя. За произхода му има най-различни предположения и нито една официално призната или научно доказана теория. Защо е избран точно той, едва ли някой може да каже. А и едва ли е нужно. Такава е традицията. Ако днес някой ви излъже или си направи приятелска шега с вас – не му се сърдете! Веселите хора правят повече глупости от тъжните, но тъжните правят по-големи глупости.

От край време Първи април си е нашият ден за шеги. Пошегувайте се, посмейте се от сърце и вие! Както казва един от най-великите хумористи – Марк Твен, на първи април си спомняме, какви сме били през останалите 364 дни на годината.

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук