10 % по-ниски цени обещава преди изборите собственикът на „Топлофикация- Русе“

0

Това каза в Русе Владимир Владимиров, заместник-председател на партия „Лидер”, чийто неформален лидер е Христо Ковачки, който пък е собственик на плевенската „Топлофикация“, която купи русенското дружество.
Водачът на кандидат-депутатската листа на партията Валентин Димитров пък допълни, че след като излязат всички необходими документи и „Топлофикация – Плевен“ стане официален собственик на „Топлофикация – Русе“, цените на услугата ще бъдат свалени с 10 %.
Пред медиите Владимиров уточни, че забавянето е станало заради падането на правителството на ГЕРБ и промените в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Именно от там трябвало да бъдат издадени всички необходими документи за да бъде официално финализирана сделката, която бе сключена още в края на миналата година с фирма „Мечел”. Сделката е одобрена от Комисията за защита на конкуренцията, но трябва да премине и през ДКЕВР на информационен режим. Имаме амбицията много неща да се случат в „Топлофикация – Русе“, още повече че тя има 14 000 абоната и там се трудят 300 души, коментира Валентин Димитров. Надеждите са, че до месец процедурата ще приключи, но никой не може да се ангажира с окончателен срок, защото не зависело от новите собственици.
Според Владимир Владимиров, цената на тока може да падне с корекция на част от показателите, които формират крайните сметки. Сред тях били корекции на таксата за пренос на електроенергия ниско напрежение, която всъщност представлява разхода за пренос от трафопоста до консуматорите. Актуализация можело да се направи в цената на зелената енергия, както и на цените на електроенергията от топлофикационните дружества и заводските централи. Вярно е, че газта е скъпа, но газта намалява и трябва да има корекция на цената надолу, коментира Владимиров.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук