10 см. сняг в Русенско, забрана за камиони на пътищата към Разград и В. Търново

0

Заради обилния снеговалеж се ограничава движението на камиони над 12 тона по пътя Русе-Разград и Русе-Велико Търново на територията на Русенска област, съобщават от АПИ .

В Плевенско също продължава да вали сняг. Заради катастрофа е ограничено движението по пътя I-3 Плевен – Русе в района на Гривица.

26 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа в Русенско. Няма населени места без електрозахранване, вода и телекомуникации. Снежната покривка в областта е около 10 см., но до края на деня се очаква застудяване, което може да е предпоставка за обледяване.

Четирите фирми, които обслужват пътната мрежа в община Русе, са работили през нощта, като в момента продължава разчистването на главни и второстепенни пътища.

С 6 комбинирани машини се е включила фирма „Нелсен“, която поддържа пътищата в града. Те минават с третиращ препарат против заледяване, като за второстепенните улици се грижат два малки трактора. От фирмата са осигурили и служители, които ръчно третират падналия сняг. С две малки машини с гребла се почистват и малките улици в кварталите.

Общинското предприятие „Паркстрой“ също се е включило през нощта в разчистването на Централна градска част, като за района на двата парка и кея са осигурени два снегорина. При необходимост в снегопочистването ще се включи още една машина.

Фирма „Берус“ е започнала да разчиства малките населени места в общината през нощта. За момента 6 машини опесъчават пътната мрежа, като пътните артерии са почистени и напълно проходими.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук