катастрофата край Вакарел

Десет загинали и над 20 ранени при катастрофата край Вакарел

Автор:
13 апр. , 2018  

Десет са загиналите при катастрофата край Вакарел, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ – София. Автобусът , който се обърна, все още не е вдигнат и от ЦСМП – София изразяват опасения, че е възможно да има още загинали.

Пострадали са не по-малко от 20 души, сред които и дете. То е с гръдна и коремна травма, вече е в операционната. Детето е в задоволително общо състояние, прави му се дрениране на белия дроб.

10 души  – трима мъже и седем жени са откарани в „Окръжна болница”. Трима са с леки травми, четирима са в противошокова зала със съчетани травми на главата, гърдите, корема и гръбнака, двама души се оперират спешно. Четирима от докараните в „Окръжна болница” са с опасност за живота.

Автобусът се е обърнал край Вакарел. Към 11.25 часа в полицията е получен сигнал за пътния инцидент. Катастрофиралият автобус е на фирмата „Юнион Ивкони”, пътувал е от Бургас за София. Лек автомобил Рено с плевенска регистрация е ударил странично автобуса и той се е обърнал.

На мястото на инцидента е предприета организация от Пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи. Движението в посока София временно е спряно, съобщиха от МВР. Обходният маршрут е от пътен възел „Ихтиман“ при км 34 по път I-8 Ихтиман – Вакарел, след което се продължава по АМ „Тракия“. Алтернативният маршрут за движение е по път I-8 Ихтиман – Вакарел – Нови хан – София.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.