1000 лв. глоба за небрежен ТИР-аджия, разпилял товара си на пътя

0

Глоба в размер на 1000 лв. ще плати небрежен шофьор, разпилял част от товара на пътя. Това постанови Окръжният съд в Русе, потвърждавайки решението на колегите си от Районния съд в града.

Случаят е от м. май м.г. От товарен автомобил „Скания“ с русенска регистрация, движещ се по бул.“България“, е разпилели на пътното платно неукрепени и непокрити отпадъчни материали /чували с шивашки платове и памучни вати/. След като ги отстранили, за да не станат причина за настъпване на ПТП, изпратените на място униформени отишли до намиращото се в близост депо за отпадъци. Там установили натоварения с този вид материали камион. На водача му, 54-годишния Н. С., съставили акт, който бил подписан без възражения. Впоследствие било издадено и наказателното постановление, което в законовия срок било обжалвано.

От разпита на актосъставителя и приложените по делото снимки, касационната инстанция е споделила напълно правните изводи на магистратите от Районния съд, че в качеството си на водач на МПС Н.С. е бил длъжен да знае, че следва да укрепи товара по подходящ начин, но не го е сторил. Наложеното наказание глоба в размер на 1000 лв. е било законосъобразно и единствено възможно, съгласно посочената разпоредба.

Решението е окончателно.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук