11-класник от МГ „Баба Тонка“ с коронавирус, паралелката минава на дистанционно обучение

0
2472

16-годишно момче, ученик в 11 клас на Математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе е установен с коронавирус, съобщиха от Областния оперативен щаб.

По информация от Регионалната здравна инспекция момчето не проявява сериозни симптоми и е под домашна изолация.

„Цялата паралелка е под карантина и ще премине на дистанционна форма на обучение“ заяви директорът на учебното заведение Галина Бобева. По думите й, заедно със своите съученици момчето участвало в кратък час на класа сутринта на 15 септември и едва в следобедните часове се почувствало зле . Направило си тест за коронавирус, който дал положителен резултат.

Тези 14 дни, докато РЗИ не излезе с някакво становище, в децата от паралелката ще се обучават вкъщи, уточни г-жа Бобева. Останалите, при спазване на всички хигиенни изисквания, ще продължават по обичайния начин.

„Извършва се постоянна дезинфекция на всички помещения в училището. Осигурени са и предпазни средства за всички учители и ученици“, каза още Бобева. Тя допълни, че не се е наложила карантина на класния ръководител на момчето, тъй като е бил с маска по време на часа, който е проведен с учениците, а и след направения тест е дал отрицателен резултат за COVID-19.

Директорът на гимназията призова да не се създава паника и притеснение у ученици, родители и учители.