11 задържани при полицейска операция в Русенско, сред тях и гастрольор от Габровско

0

Единайсет души са арестувани при полицейска спецоперация в Русенско, съобщи директорът на областната дирекция на МВР в Русе старши комисар Пламен Първанов.

Операцията е била за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, участъци, махали и квартали. В нея са се включили екипи от всички подразделения на областната дирекция на МВР в Русе.

По време на акцията са проверени 619 души и 478 моторни превозни средства. Съставени са 45 акта за нарушения. Установени са извършителите на 24 престъпления, както и обявен за издирване.

Сред арестуваните е 38-годишен мъж от Габровско. Той е извършил множество кражби от автомобили, паркирани до детски градини в Русе.

„Мъжът е гастрольор, като пътувал с влак до Русе, извършвал кражбите и заминавал в неизвестна посока. Той е използвал устройство, което не позволява алармата на автомобила да се активира. И когато родителите влязат да оставят детето си в детската градина, мъжът се възползвал и крадял оставени в колата вещи“, обясни старши комисар Пламен Първанов.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук