113 нови случаи и 8 жертви на Covid-19 в Русенско

0

113 са потвърдените нови случи на Covid-19 в Русенско през изминалото денонощие, отчитат от Регионалната здравна инспекция.

Сред заболелите няма ученици и деца в предучилищна възраст. Най-много са положителните тестове в община Русе – 85. Девет нови случая има в Иваново, седем в Сливо поле, по четири в Бяла и във Ветово и по два в общините Борово и Две могили. Без заразени с коронавирус са населените места от община Ценово.

През последните 24 часа шест жени и двама мъже с положителен тест за коронавирус са починали, броят на излекуваните е 138 души..

Активните случаи на територията на областта са 1 363. На болнично лечение в региона се намират 222 човека, като 57 от тях са в реанимация. Свободните легла са 133, от които интензивните – 9.

От РЗИ припомнят, че всеки делничен ден до края на седмицата от 08.30 до 16.30 часа имунизации без предварително записване ще се извършват в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. В Белодробната болница всеки ден ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в дните вторник и четвъртък препарата на „Модерна“. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Там, както и в русенското ДКЦ-2 ежедневно ще се прилагат и трите препарата, по избор на пациента.