С ново дарение на фондация „Игнат Канев“ ремонтират диализното отделение

0

Диализното отделение на Университетска болница „Канев“ в Русе ще бъде ремонтирано и разширено с ново дарение на фондация „Игнат Канев“.

Това съобщи д-р Йосиф Новаков – председател на Съвета на директорите в УМБАЛ „Канев“. Размерът на поредното дарение на канадския бизнесмен с русенски корен е 500 000 лева. Общата стойност на цялостното обновяване може да достигне 900 000 лева. В момента се водят разговори със здравното министерство за остатъка от сумата.

Снимки: УМБАЛ „Канев“

Отделението не е ремонтирано от 2000 година. В момента там се полагат грижи за 120 пациенти на 23 поста три пъти в седмицата, каза началникът на отделението д-р Радка Карагьозова. С новия проект постовете ще бъдат увеличени на 27 и ще се търси максимален комфорт за пациенти и персонал. Вече има дарени два апарата. За целта диализното отделение ще заеме целия етаж и площта му ще бъде удвоена.

„Новото отделение ще отговаря на най-високите изисквания на пациенти и персонал. Да се чувстват сигурни и да получават най-висок клас услуга е амбицията на болница „Канев“, коментира д-р Новаков.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили