1148 русенчетата за първи път прекрачиха училищния праг

0

За 184-и път школският звънец събра русенските деца. Училищните дворове отново се изпълниха с весела глъч.

1148 са русенчетата, които за първи път прекрачиха училищния праг.

По традиция, първият учебен ден беше уважен и от първите мъже, не само на града, но и в държавата. Областният управител на Русе Анатоли Станев бе гост на АЕГ „Гео Милев“, училището, където и той е завършил средното си образование. Той пожела на учениците да се стремят към все по-високи цели и да имат смелостта да се справят с всяко предизвикателство пред тях.

Кметът Пенчо Милков пък бе гост на тържеството в СУЕЕ „Константин-Кирил Философ“. „Скъпи първокласници, освен че ще се научите да четете и пишете, тук ще откриете най-верните си приятели, с които ще споделите един от най-хубавите периоди в живота си. А вие, учители и родители, не спирайте да вярвате в децата. Само ако ги подкрепяме в мечтите им, те ще израстат смели, уверени и добри“, каза Милков.

Зам.-кметовете на Община Русе също споделиха празника с децата и техните учители. Златомира Стефанова приветства възпитаниците на Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване и малчуганите от ДГ „Снежанка“. Енчо Енчев сподели празника с ученици и родители в ОУ „Ангел Кънчев“, Димитър Недев в СУ „Христо Ботев“, а Магдалина Илиева пожела успешна година за всички в СУ „Васил Левски“.

За първия учебен ден пък беше обявен призив да не се подаряват цветя на учителите, а с кампания да се използват дарителски средства от родителите за ремонт на класните стаи.

В други училища пък призоваха парите от подаръци за учителите за първия учебен ден да отидат за пострадалите от наводненията в Карловско.

Честит първи учебен ден! На добър час!

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук