Кубрат Пулев разби Фюри, стана официален претендент за титлата в IBF

0

Кубрат Пулев изпълни обещанието си и зарадва около 11 хиляди зрители в „Арена Армеец“ с победа с единодушно съдийско решение (117:111, 118:110, 115:113) Хюи Фюри, С успеха българинът стана официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация IBF , притежание в момента на Антъни Джошуа. По всичко изглежда обаче, че това няма да се случи скоро, защото британецът тепърва трябва да прави защита на трофея си в WBO.

Братовчедът на бившия световен шампион Тайсън Фюри започна активно, но Пулев завърши силно първия рунд, за да го спечели. Във втория рунд българинът успя да отвори аркада на лявата вежда на съперника си с точен ляв прав. Британецът взе третия рунд, но след това Кобрата продължи да доминира, а опонентът му изглеждаше все по-уморен. Критичният момент за Пулев дойде в осмия рунд, когато Фюри го намери с тежко дясно кроше, но Кубрат успя да се задържи на краката си и след това стабилизира ситуацията. В следващите рундове българинът напълно доминираше и търсеше нокаута, но Фюри успя да се задържи на краката си до края на последния 12-ти рунд.

Това е 26-а победа от 27 мача в кариерата на Кобрата. „Благодаря на тази уникална публика. Българите сме силни, когато сме заедно, и това не е клише. Фюри е доста добър противник. Беше много труден за уцелване, защото беше доста крив и неудобен, но както виждате – учим ги младите, няма как“, каза Пулев след третия си двубой в „Арена Армеец“.

Победа записа и Тервел Пулев, който нокаутира италианеца Леонардо Бруцезе още във втория рунд и спечели титлата на Европейския съюз в полутежка категория. За по-малкия брат на Кубрат това бе 12-та победа от 12 мача в професионалния бокс.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили