Дрогираните шофьори в Добричко повече от пияните

0

Дрогираните шофьори в Добричко са повече от употребилите алкохол, съобщават от сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР. По думите на началника на сектора комисар Жулиян Минев, това се превръща в тенденция. Само през изминалия месец са установени 23 водачи, шофиращи след употреба на дрога, срещу 18 – употребили алкохол.

18 души са загинали в 122 тежки катастрофи по пътищата на областта от началото на годината досега, каза още комисар Минев. По думите му, 47 от тежките катастрофи в Добричко са допуснати от самите водачи, а смъртните случаи са 12, или две трети от общия брой на жертвите. Освен превишената и несъобразена скорост, съпътстващи причини в тези случаи са употребата на алкохол и наркотици, както и неправоспособност на водачите. През месец октомври са станали 17 тежки пътни произшествия с 1 загинал – моторист в с. Оброчище, и 27 ранени. 80 са отнетите книжки, също толкова са спрените от движение автомобили.

Близо 2800 нарушения са констатирали пътните полицаи само през октомври. Една трета от тях са за превишена скорост. Принудителните мерки са 180 – на 80 водачи са отнети шофьорските книжки, а 100 автомобила са спрени от движение. Заловени са и 55 неправоспособни водачи.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили