12 години затвор за баща, блудствал с дъщеря си

0
79
12 години затвор

Присъда 12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим постанови Окръжният съд в Силистра за 50-годишния Ахмед Юмер от силистренското село Вокил.

Той беше признат за виновен в това, че е блудствал с малолетната  си дъщеря при условията на опасен рецидив. Уважен беше и граждански иск в размер на 5000 лева.

Постановената присъда е 18 години лишаване от свобода, но тъй като делото се гледа по съкратеното съдебно следствие, наказанието беше намалено с 1/3 съобразно разпоредбата на чл.58а от НК. Към нея ще бъде присъединено и неизтърпяно наказание от два месеца и десет дни.  Срещу бащата има повдигнат и граждански иск в размер на 5 000 лв., който той ще трябва да изплати на дъщеря си.

Сигналът е подаден от момичето през пролетта на миналата година, когато е била 13–годишна. Няколко месеца по-късно Ахмед е задържан и обвинен за това, че е извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление. Още при задържането той е признал, че няма спомени за случилото се, тъй като употребил голямо количество алкохол, но приел да е извършил престъплението, след като дъщеря му твърдяла това.

„Настоящото деяние е извършено по време на отпуска, когато е бил излязъл от затвора за друга присъда, за която е бил осъден ефективно. Жертвата е в родствени отношения и в състояние на зависимост от него. Тя му е дъщеря. Тежко умишлено престъпление е, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години“, каза Ивелин Чафаланов, Окръжна прокуратура – Силистра.