12-годишна търси закрила от майка си

1

Това съобщи шефката на областната служба „Социално подпомагане” Татяна Дончева. Оплакването било направено през май, като по него работили полицейски и социални служители на дирекциите в Бяла и Русе.

Родителите на момичето се разделили, като след развода родителските права били присъдени на бащата. За зла беда, той починал неотдавна. За детето се грижели бабата и дядото, но въпреки че била без родителски права, майката насила отвела детето си в Русе.

Жената често сменяла партньорите си. Атмосферата в дома на родителката, наситена с побоища и скандали, провокирали детето само да поръси закрила от полицията. След намесата на институциите, момичето било отведено, а майката вече е с ограничен достъп до нея.

От началото на годината по данни на „Социално подпомагане” има шест случая на малтретирани деца в Русе и 1 в Бяла, уточни г-жа Дончева. Едно от децата – бебето от Тетово, което бе душено от родната си майка още в родилното отделение, е настанено в социална институция. Останалите деца са изпратени в най-близкия кризисен център – този в Силистра, тъй като такъв все още не е разкрит в Русе.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. защо ги правят тези деца като така се отнасят с тях то не стига, че и живота ни никак не е хубав ами и това насилие, безпаричие децата са най-хубавото нещо, а вие нещо ужасно е което правите !!!!?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук