Водачи на мотоциклет и на автомобил заловени да управляват след употреба на дрога

0
27-годишен

Водачи на мотоциклет и на автомобил са били заловени от полицията  да управляват след употреба на наркотици, съобщиха от полиицията в Русе.

Малко преди 21 часа на кръстовището на бул. Цар Освободител и ул. П. Хитов полицейски екип е спрял за проверка мотоциклет с марка „Ямаха“ с русенска регистрация, управляван от 17-годишен младеж. В хода на проверката той е изпробван с техническо средство за употреба на наркотици и/или упойващи вещества и уредът е отчел положителна проба за „канабис „. Няколко часа по-рано лек автомобил „Нисан Микра“ бил спрян за проверка от екип на Второ РУ на ул. Райна княгиня в Русе.  Полицаите са установили, че колата се управлява от 33-годишен русенец, като им е направило впечатление, че мъжът се държи неадекватно. Повикан е за съдействие екип пътни полицаи, които са проверили водача с технически средства за употреба на алкохол и наркотици. Пробата за алкохол е дала отрицателен резултат, но проверката за наркотични вещества и/или техни аналози е показала положителна реакция за „метамфетамин“.

На двамата водачи е съставен акт и е издаден талон за изследване. Материалите по случаите са предадени на разследващ полицай, образувано е бързо производство  за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили